Vegetarlasagne

Knorr
3.25
Average: 3.3 (8 stemmer)

Lasagne er en klar favorit i mange hjem, og denne opskrift på lasagne er ingen undtagelse selvom om du er vegetar. Flere familier forsøger i dag at holde en kødfri dag om ugen, og her en vegetarisk lasagne også ideel, selvom man ikke er vegetar. Vegetarlasagnen er også god, når du ønsker at få børnene til at spise flere grøntsager. Denne vegetariske lasagne har en frisk smag, der stadig minder om den traditionelle. For en god mæthedsfornemmelse er kødet i vegetarlasagnen byttet ud med linser og spinat, der udgør størstedelen af fyldet og giver en god bund og konsistens. Linser har et højt indhold af protein og kostfibre, der giver en god fornemmelse i maven. De er derfor et godt alternativ i vegetariske retter som lasagne, hvor man ønsker en proteinrig erstatning for kød. Spinaten i vegetarlasagnen er rig på jern, der er nødvendig for kroppens ve og vel. Med et strejf af muskatnød og parmesanost, har den vegetariske lasagne også en dejlig rund smag, der på mange måder minder om den traditionelle udgave. Du kan med fordel lave vegetarlasagnen med fuldkornslasagneplader for at opnå en grovere konsistens. Hvis du leder efter en traditionel opskrift på lasagne, kan du finde den her

55min
Ingredienser: 
140 g. fuldkornslasagneplader
400 g. spinat
250 g. røde linser
0.5 l. grøntsagsbouillon
1.5 løg
0.5 spsk. olie
5 dl. mælk
30 g. mel
60 g. parmesan
0.5 tsk. muskatnød
1 spsk. rasp
Instruktion: 
1. Start med at skylle dine linser grundigt.
2. Kog derefter linserne i grøntsagsbouillonen, i ca. 15-17 minutter. Hvis linserne ikke har suget alt væsken, hældes denne fra.
3. Skyl spinaten grundigt (du skal også bruge frosen spinat).
4. Snit derefter løg og hvidløg og sauter det med spinaten i lidt olie.
5. Tilsæt derefter de kogte linser og smag til med peber.
6. Rør melet ud i lidt mælk. Dette får melet til at jævne.
7. Varm derefter resten af mælken. Når det når kogepunktet, tilsættes jævningen lidt ad gangen.
8. Lad blandingen simre i et par minutter. Smag til med peber og muskatnød.

Derefter bygger du lasagnen. Vi anbefaler at du starter med et lag med linse/spinat blanding. Når du har bygget lasagnen, stryges toppen med rasp og parmesan ost. Lasagnen bages i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.

Tip: ønsker du en blødere konsistens på dine lasagneplader, kan du med fordel lægge dem i blød i lidt vand imens du laver de resterende komponenter. Alternativt, kan du lægge dem i kogende vand i et par minutter, lige inden du går igang med at bygge din lasagne.
Dela

13 kommentarer

mette@s billede

mette@

lækkert
man, 2014-03-24 07:09
0
mette@s billede

mette@

lækkert
man, 2014-03-24 07:09
0
mette@s billede

mette@

lækkert
man, 2014-03-24 07:09
0
mette@s billede

mette@

lækkert
man, 2014-03-24 07:09
0
mette@s billede

mette@

lækkert
man, 2014-03-24 07:09
0
mette@s billede

mette@

lækkert
man, 2014-03-24 07:09
0
Barbs billede

Barb

Godt med vegatarretter! Jeg foretrækker levende dyr ;)
lør, 2014-04-05 21:41
0
Maj7s billede

Maj7

Lækkert
tor, 2014-05-22 20:39
0
loveidaannas billede

loveidaanna

mums
tor, 2014-09-04 00:10
0
Kikki H. Sørensens billede

Kikki H. Sørensen

lækkert
tor, 2014-12-25 11:46
0
Sinufs billede

Sinuf

Mums
ons, 2015-09-23 10:32
0
bamsemumss billede

bamsemums

mums
tir, 2015-09-29 09:41
0
bamsemumss billede

bamsemums

:)
tir, 2015-09-29 09:41
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten