Torsk i ovn - opskrift med æbler og fløde

Knorr
3.833335
Average: 3.8 (6 stemmer)

Er du en af de mange, der prøver at spise rigeligt med fisk, er denne opskrift lige sagen. Det anbefales at spise fisk to gange om ugen, og denne lækre ret sørger for, at du får dækket den ene gang med denne opskrift på torsk i ovn. Vi har samtidig samlet andre opskrifter med fisk, så der også er inspiration til fiskedag nummer to. Og det er ikke bare en fiskeret som alle de andre. Det er en opskrift på en skøn og velsmagende torskeret, der blander fiskens fedme med æblets sødme og den friske persilles knasende sprødhed. Retten opnår en helt sublim balance, og formår i den grad at forene fisk og grønt. Torsk i ovn er en lækker og nem ret, der fungerer helt perfekt året rundt. Heldigvis er der i de fleste danske supermarkeder et stort og bredt udvalg af friske råvarer hele året rundt. Så behøver du ikke nøjes med at lave denne nyklassiker om sommeren, men kan gøre den til en fast del af dit repertoire. Torsken bages i et ovnfast fad med en dejlig cremet flødesovs med paprika og tomater. Den cremede sovs får torsken til at fremstå fra sin bedste side, og runder retten af på en helt fantastisk måde. Har du først én gang forsøgt dig på denne opskrift på torsk i ovn én gang, skal du nok komme til at lave den igen. Ud over en vidunderlig smag, har retten en nærmest himmelsk duft, og der er ikke meget, der slår den duft, der breder sig fra ovnen, når retten kommer på bordet. Det er en nem og samtidig velsmagende måde at få lidt mere fisk på spisebordet derhjemme. Børn vil også kunne lide retten, og det kan være et godt forsøg, hvis du skal have børnene til at spise mere fisk derhjemme. De fleste børn kan nemlig ikke sige nej til den runde og cremede flødesovs, der kan få snart sagt alt til at glide ned. Torsk i ovn er den perfekte ret til dig, som ellers ikke er så vild med fisk.

40min
Ingredienser: 
600 g torskefilet
2 mellemstore æbler
2 små porrer
1 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 laurbærblad
1 tsk. paprika
3 tsk. majsstivelse
1 dl fløde
0.5 bundt frisk persille
4 dl kogte ris
Instruktion: 
1. Skær æblerne i små tern og porrerne tynde ringe.
2. Svits det i en spsk. olie sammen med et presset hvidløg uden at massen tager farve.
3. Tilsæt tomater, et laurbærblad og paprika og lad det derefter koge i 2 til 3 minutter.
4. Rør majsstivelsen ud i fløden og rør blandingen i saucen. Kog saucen op og smag den til med salt og peber.
5. Hæld saucen op i et fad, der kan gå i ovnen og skær torskefileten i stykker á ca. 6 cm.
6. Læg fisken oven på saucen og grøntsagerne. Fisken krydres med salt og peber, hvorefter den skal bages i ti minutter ved 200 grader.
7. Når retten er færdig, drysses den med persille og serveres eventuelt med ris.
Dela

10 kommentarer

Barbs billede

Barb

Altid godt med inspiration til at spise fisk :)
ons, 2014-04-02 21:12
0
mette@s billede

mette@

lækkert
tor, 2014-04-03 08:42
0
Kolonis billede

Koloni

God
man, 2014-04-21 19:37
0
Gina Elisabeth Dahl Wilstrups billede

Gina Elisabeth ...

mums
tor, 2014-05-22 14:13
0
mimmis billede

mimmi

mums
tor, 2015-01-22 09:37
0
Maj7s billede

Maj7

Lækkert
lør, 2015-06-27 21:45
0
JJs billede

JJ

Lækkert
søn, 2015-06-28 20:42
0
bamsemumss billede

bamsemums

nam
man, 2015-09-14 18:51
0
superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-09-14 20:18
0
superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-09-14 20:18
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten