Svinekød med champignonsauce og stegte kartofler

Knorr
4
Average: 4 (2 stemmer)

Vi har flere opskrifter med svinemørbrad. Der hersker en generel opfattelse af svinekød, som værende mindre fint end oksekød, men i virkeligheden sidder der en masse kvalitetskød på grisen, der smager vidunderligt. For eksempel er svinekammen utrolig velsmagende, og det er den, der ligger til grund for indeværende opskrift med champignonsauce og sprøde ovnkartofler. Svinekødet er magert og lækkert, hvorfor den akkompagneres så godt af den kraftige champignonsauce. Du kan bruge stort set alle slags svampe, og det står dig også frit for at blande med f.eks. karl johan eller champignon. Det afgørende er, at de sauteres til de af afvandede og bløde, så de kan afgive smag til løg og fløden, der giver den tykke og lækre konsistens. Kartoflerne tilberedes i ovn, og kan snildt erstattes af, eller blandes med rodfrugter.

30min
Ingredienser: 
1 svinekam
1 medium løg, hakket
200 g kantareller eller en anden type svampe
1 æble, skrællet og revet (kan udelades)
2 tsk karrypulver (kan udelades)
2 fed hvidløg, hakket
5 dl Becel Flydende
1 Fond “Du Chef” Kylling
400 g små kartofler (kan udskiftes eller blandes med andre rodfrugter)
1 bundt persille, hakket
Salt & peber
Instruktion: 
1. Varm en pande op og hæld en smule Becel i. Krydr svinekammen med salt og peber, og svits det af så det får en lækker gylden farve.

2. Læg kartoflerne i et ildfastfad med en smule Becel og krydr med salt og peber.

3. Stil ovnen på 175 grader og sæt kartoflerne ind. Efter 10 min. sættes svinekammen også ind i ovnen med et stegetermometer i. Kødet er færdigt når det er 72 grader i midten. Tag den ud og lad den hvile under et stykke folie når den er færdig.

4. Sautér kantareller, løg, æble og hvidløg. Når løgene er bløde tilsættes karrypulver og lad det derefter stege 1-2 min. Tilsæt fløde og lad det simre i 2-3 min. til det får en lidt tykkere konsistens. Skær svinekammen i skiver og hæld saucen over og server med de stegte kartofler. Drys med hakket persille.
Dela

3 kommentarer

Sinuf

Spændende
tor, 2015-07-02 16:31
0

Maj7

lækkert
man, 2015-07-13 21:40
0

bamsemums

mums
fre, 2015-09-18 10:59
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten