Sunde boller i karry

Knorr
4
Average: 4 (15 stemmer)

Det kan til tider være svært at forene ønsket om sund of nærende mad med velsmag, men denne version af boller i karry gør netop det. Farsen er lavet på magert svinekød, æg og kun en lille smule mel, hvilket giver retten den karakteristiske smag du kender og elsker, på trods af et lavt fedt indhold. Karrysovsen er lavet på bouillon og indeholder kun en enkelt tsk olie til svitsning af de friske grøntsager. 

25min
Ingredienser: 
200 g svinekød
6 tsk mel
1.5 løg
1 æg
1 tsk revet muskatnød
0.5 dl vand
1 tsk salt
4 tsk karry
1 tsk olie
1 æble i tern
1 stk bouillon
100 g ris
0.5 finthakket peberfrugt
50 g ærter
Instruktion: 
1. Kom kød, krydderier samt halvdelen af løgene og melet i en skål. Rør det godt sammen og tilsæt æg og lidt vand til den er smidig.
2. Rør farsen igennem og form den til små boller.
3. Kog kødbollerne i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen.
4. Svits karry i olien sammen med hakket løg til de er bløde. Tilsæt æblet sammen med bouillon og lad det koge i bouillonen i ca 5 minutter.
5. Rør resten af melet ud i lidt vand og tilsæt det i retten, så det jævner. Smag til med salt og peber.
6. Kom de kogte kødboller i karrysaucen og varm igennem.
7. Drys den finthakkede peberfrugt og de friske ærter over serveringen.
Dela

12 kommentarer

Sinuf

Ser godt ud
lør, 2014-10-25 19:07
0

marcus

Mums
søn, 2014-10-26 09:09
0

Katrine

Lækkert
søn, 2014-10-26 09:34
0

Lakridsen

mmm
søn, 2014-10-26 20:33
0

loveidaanna

mums
søn, 2014-10-26 21:26
0

ckb

Er det med rød karry? Kan den gule bruges?
ons, 2014-10-29 12:01
0

mimmi

mums
ons, 2015-03-25 05:05
0

Maj7

lækkert
man, 2015-07-13 21:42
0

mimmi

mums
søn, 2015-12-06 19:53
0

Simon Pössl

Mums
søn, 2015-12-13 09:52
0

Simon Pössl

Gott
søn, 2015-12-20 09:33
0

Helo

Lækkert
søn, 2015-12-20 17:00
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten