Svinemørbrad

En mørbrad er en af de allerbedste kødudskæringer, og smager fantastisk. Den kan tilberedes på et utal af måder, og gør sig fremragende ved ethvert middagsbord. Prøv en af vores mange lækre opskrifter med svinemørbrad her.

Mørbraden findes ved en muskel, der løber på indersiden af rygsøjlen på grisen. Det er altså dyret, hvorpå mørbraden sidder, der afgør om det er for eksempel en svine- eller oksemørbrad. Svinemørbrad har en super god smag, og har den klare fordel, at det er nemt at tilberede i mange forskellige variationer. Den gør sig godt både som udskårne bøffer på panden, i ovn eller fad samt i gryderetter. Vi vil blandt andet kraftigt anbefale denne nemme opskrift på helstegt braiseret svinemørbrad med balsamicosauce og speltsalat. Svinemørbraden skal steges til den opnår en flot rosa farve, så den fastholder sin væde, og den bliver således utrolig mør og saftig. Vi kan også varmt anbefale vores opskrift på mørbradgryde med kartoffel- og sellerimos. Denne lækre gryderet egner sig særligt godt til kolde vinteraftener, men fungerer også super godt om sommeren, hvor den kan fryses ned i mindre portioner, og tages op, når vejret ikke er til udendørs grill. For svinemørbrad egner sig nemlig også fantastisk til grillen, og kan både tilberedes hel, eller som udskårne bøffer, hvis man foretrækker det. Tag et kig på vores kokkes mange forskellige opskrifter med svinemørbrad, og få fornyet din inspiration til at gå i køkkenet.