Hollandaise

Hollandaise sauce er en klassiker, når der skal laves sauce, og dét er med god grund. Hollandaise serveres typisk til fisk eller kylling, da saucen har en syrlighed, der spiller super godt med fiskens fedme, og den supplerer kyllingen med en skarp, og frisk smag.

Saucen har sit udspring i det traditionsrige franske køkken, og det kommer til i den grad til udtryk i smagen. Saucen adskiller sig fra den ligeledes smørbaserede bearnaise sauce ved en raffineret syrlighed, der giver retten et smagsmæssigt bid. Syrligheden fra citronen fungerer fantastisk som modspil til saucens tyngde og dybde. Hollandaise saucen har en smuk gylden farve, der klæder ethvert middagsbord, og kan enten anrettes i portionsanretninger eller stilles på bordet i en sauceskål. Som altid, når det handler om at lave den perfekte sovs, er der utroligt mange varianter og fremgangsmåder. For at spare dig for besværet, har vi samlet en række af de bedste opskrifter på hollandaise sauce. Prøv for eksempel vores opskrift på hjemmelavet hollandaise. Mangler du inspiration til tilbehøret, kan du også finde mange lækre bud og forslag i opskrifterne nedenfor. Prøv dig frem, og find lige netop den udgave af den lækre sauce, som falder i din og familiens smag.