Frikadeller

Frikadellerne hører hjemme i det danske køkken, og er lidt af en klassiker. De kan dog laves på mange forskellige måder, og varieres og twistes som du ønsker. Prøv blandt andet vores græskinspirerede opskrift på frikadeller med feta.

Frikadeller er en traditionsrig ret i Danmark, men rent faktisk siges det, at ordet stammer fra det italienske frittatella, som er en ganske simpel ret med ristet eller stegt kød. Ikke desto mindre er og bliver frikadeller en favorit rundt omkring i de danske køkkener. Det synes vi her hos Knorr, at der er rigtig mange gode grunde til. Der findes et utal af opskrifter på frikadeller, og man kan nærmest tale om at have et religiøst forhold til den ’rigtige’ opskrift. Traditionelt set består opskriften på frikadeller af lige dele svine- og kalvekød, men der findes mange opskrifter med alt fra vildt- til hestekød. Når det kommer til tilberedningen kan der også opstå uenighed – eksempelvis er der folk, der sværger til pandestegning, mens andre taler for at tilberede frikadeller i ovn. Som altid er der tale om en smagssag, og i vores øjne er der ikke noget, der er mere rigtigt end andet – at lave mad skal være sjovt og smage godt, og som kok er det dig, der bestemmer. Vi har gjort dig en tjeneste, og samlet en lang række af bud på gode og lækre opskrifter på frikadeller, så du selv kan afgøre, hvad du synes er den bedste opskrift. Og der er jo heller ikke nogen, der siger, at man skal holde sig til én opskrift. Man kan jo godt have lyst til glutenfri frikadeller en dag, og mere klassiske frikadeller en anden. Se om der ikke er nogle af de mange frikadelleopskrifter her på siden, der skulle falde i din smag. Det vil vi i al beskedenhed vove at påstå, at der er. Ellers er det jo heller ikke forbudt at få lidt inspiration fra de forskellige opskrifter, og lave din egen frikadelleopskrift - så er det jo bare med at smide dem op på siden og lade os andre bedømme.