Røget laks med spinat

Knorr
3.833335
Average: 3.8 (6 stemmer)

Denne opskrift på røget laks er næsten indbegrebet af dansk sommer. Den indeholder primært råvarer som forbindes med denne årstid og så er det tilmed sundt. Vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer fra både røget laks og spinat er med til at gøre retten særdeles sundhedsfremmende samtidig med, at den både er frisk og lækker. Der findes utroligt mange lækre opskrifter med røget laks. Denne opskrift på røget laks fungerer både som forret og hovedret - og til hverdag og fest. Derudover kræver røget laks ikke den store tilberedning, hvilket er en fordel i en travl hverdag. Alt i alt kan denne opskrift på røget laks serveres til enhver lejlighed.Forretter med røget laks er generelt et hit hos de fleste danskere, og hører derfor til blandt de klassiske skandinaviske retter. Der findes mange forskellige variationer af forretter med røget laks. Det kan være alt lige fra mousse og tatar til en salat eller med friske asparges, mulighederne er mange.Mangler du inspiration til, hvilke retter du ellers kan lave med laks, har vi samlet alle vores opskrifter på laks her. Prøv for eksempel grillet laks med dildhollandaise og friske grønne asparges. 

20min
Ingredienser: 
400 g røget laks
1 kg frisk spinat
0.5 dl olie
1 fed presset hvidløg
2 spsk smør
30 g hvedemel
0.5 dl fløde
salt
peber
Instruktion: 
1. Start med at skylle spinaten grundigt for at undgå jordrester og ligende.
2. Spinaten rystes herefter for overskydende vand. Dette gøres nemmeste i en salatslynge.
3. Olien opvarmes i en stor gryde, og det pressede hvidløg tilsættes.
4. Blandingen simre herefter i et par minutter. Sørg for at hvidløget ikke brænder på.
5. Spinaten tilsættes gryden og koges ved middelvarme under omrøring, indtil spinaten opnår en blød konsistens.
6. Når spinaten har kogt, tages den af varmen og kommes i en sigte hvor den kan afdryppe.
7. Når spinaten har afdryppet, hakkes den groft.
8. Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes. Blandingen koges i 2 minutter under omrøring.
9. Fløden hældes langsomt i, under oprøring og simrer indtil saucen opnår en meget tyk konsistens.
10. Spinaten tilsættes og varmes igennem.
11. Saucen smages til med salt og peber.
12. Spinaten kommes over i et opvarmet fad, anrettes med røget laks.
Dela

15 kommentarer

mette@s billede

mette@

lækkert
tir, 2014-07-08 11:16
0
Maj7s billede

Maj7

lækkert
ons, 2014-07-09 20:43
0
ckbs billede

ckb

Lækkert
tor, 2014-07-10 10:34
0
loveidaannas billede

loveidaanna

lækkert
søn, 2014-08-31 09:28
0
Katrines billede

Katrine

Lækkert
søn, 2014-08-31 15:04
0
mimmis billede

mimmi

mums
fre, 2015-02-20 22:18
0
Turnip2s billede

Turnip2

Mums
tir, 2015-04-14 10:12
0
zoegabutiks billede

zoegabutik

mums
fre, 2015-04-17 20:13
0
Simon Pössls billede

Simon Pössl

mums
søn, 2016-01-24 12:10
0
Simon Pössls billede

Simon Pössl

Gott
lør, 2016-01-30 09:24
0
Simon Pössls billede

Simon Pössl

mums
man, 2016-02-01 21:04
0
Simon Pössls billede

Simon Pössl

ser gott ut
tir, 2016-02-02 19:41
0
Simon Pössls billede

Simon Pössl

Gott
ons, 2016-02-10 00:01
0
Helos billede

Helo

Godt.
ons, 2016-02-10 08:04
0
Simon Pössls billede

Simon Pössl

gott
ons, 2016-02-10 19:41
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten