Ovnbagt laks med pesto - nem og sund opskrift

Knorr
4.333335
Average: 4.3 (3 stemmer)

Ovnbagt laks er det oplagte valg til dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken smag eller kvalitet, men ikke har tid til at bruge flere timer i køkkenet hver aften. Det er sundt og nemt at tilberede. Med denne opskrift er der tilmed potentiale til, at det også går hen og bliver en sand favorit blandt børnene. Opskriften er nem at gå til, og vi har tilrettelagt det således, at du kan forberede grøntsagerne, og hurtigt smide det sammen på panden, når du sætter laksen i ovnen. I nogle tilfælde kan du risikere at laksen brænder fast, hvilket du helt undgår, når du tilbereder laksen i ovnen. Desuden bliver ovnbagt laks heller ikke tør, og du kan lade den passe sig selv i ovnen, mens du ordner resten af maden eller dækker bordet. Den citronmarinerede laks serveres med et stort udvalg af årstidens grøntsager, der giver et sublimt modspil til fiskens fedme. Serveringen toppes af med en frisk grøn pesto, der fremhæver laksens runde smag. Det står dig frit for at forsøge dig med nogle af dine personlige favoritgrøntsager, men sørg for, at du vælger grøntsager, der egner sig til pandetilberedning, så du ikke pludselige skal vente 30 min på, at kartoflerne bliver til at spise. Vil du se andre opskrifter på ovnbagt laks? Så har vi her samlet alle vores yndlings opskrifter

Ingredienser: 
1 Knorr Fiskebouillon - opløs i vand og pensl fisken inden den kommer i ovnen
600 g laks med skind
1 citron
1 stk squash
3 spsk olivenolie
4 fed hvidløg
0.5 bundt basilikum
1 rød peberfrugt
3 kviste timian
200 g bønner
50 g parmesanost
1 stor bakke små tomater
2 stk store modne tomater
1 glas pesto
Salt og peber
Instruktion: 
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Fjern kerner og ’det hvide’ fra peberfrugten, og skær den i store stykker sammen med squash, og tomater, og bønner. Hak hvidløg.
3. Hæld olie på en pande, og sauter den hakkede hvidløg sammen med peberfrugten og squash. Tilsæt tomaterne og krydderier efter et par min, og lad det koge ind.
4. Sæt vand til at koge, og blancher bønner hurtigt (1-2 min).
5. Imellem tiden fjernes skind fra laksen, der placeres i et ovnfast fad. Pres godt med citronsaft udover, og giv rigeligt med salt og peber.
6. Grøntsagerne hældes fra panden over i det ovnfaste fad rundt om fisken sammen med grøntsagerne.
7. Sæt fadet i ovnen, og giv det 10-15 min på 200 grader.
8. Riv parmesanen og hæld en smule pesto over fadet inden servering.
Dela

6 kommentarer

superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-10-12 20:25
0
superusers billede

superuser

Mums
tir, 2015-10-13 20:51
0
superusers billede

superuser

:-)
tor, 2015-10-29 21:24
0
Tiril22s billede

Tiril22

mums
tor, 2015-10-29 23:43
0
superusers billede

superuser

Mums
fre, 2015-10-30 21:34
0
mimmis billede

mimmi

Mums
man, 2015-11-09 14:34
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten