Kylling i stegeso

Knorr
4.5
Average: 4.5 (2 stemmer)

Har du ikke tidligere lavet kylling i stegeso er det mildest talt på tide. Denne gammeldags opskrift på kylling i stegeso er svær at konkurrere med på både smag og fremgangsmåde. Stegesoen er et vidunderredskab, der sikrer, at din kylling bliver helt vidunderlig mør og saftig. Kylling i stegeso giver dig garanti mod tørt og kedeligt kød, hvis du følger denne enkle og velsmagende opskrift. Stegesoen medvirker også til, at alt den gode smag fra grøntsager og fond ikke fordamper, men derimod sætter sig i kødet. En anden fordel ved at tilberede kylling i stegeso er muligheden for at tilføje alle sine favoritgrøntsager. De fleste grøntsager, rodfrugter og løgarter er perfekte til at tilføje smag til kyllingen. Opskriften på kylling i stegeso er så enkel af gå til, at den nok skal blive en klassiker. Når først du har anskaffet dig en stegeso, er det bare at prøve sig frem til man finder den ultimative smag, hvor himmel og jord går op i en højere enhed. Opskriften på kylling i stegeso har godt af at stå i blød i vand i en halv times tid inden brug. Når kyllingen er sat i ovnen passer den sig selv, og du kan nøjedes med at kigge til den engang i mellem, mens du slapper af eller ordner andre dagligdagsgøremål. En ret med kylling i stegeso skal nok imponere gæsterne, når den flotte stegeso kommer på bordet, låget løftes af, og den vidunderlige duft spreder sig om bordet. Du kan finde andre opskrifter med kylling lige her.   

2h 20min
Ingredienser: 
1 hel kylling
6 gulerødder
3 store løg
8 fed hvidløg
2 dl hvidvin (behøver ikke være god vin)
Smør
Knorr aromat
Salt og peber
Rosmarin
Instruktion: 
1. Placér den hele kylling med brystet opad i stegesoen og gnid ind i olie, rosmarin, Knorr aromat, salt og peber.
2. Vask og rens grøntsager inden de skæres ud og lægges i gryden rundt om kyllingen. Gulerødderne skæres ud i 2-3 cm lang stykker og løgene deles i kvarte.
3. Tilsæt en smule smør og godt med hvidvin.
4. Læg låget på, og stil stegesoen ind i en kold ovn og tænd på 200 °C i ca. 1½-2 timer.
5. Server med grøn salat eller nybagt brød.
Dela

1 kommentarer

Sinuf

Mums
tor, 2015-12-03 13:22
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten