Italiensk spaghetti bolognese

Knorr
3.90909
Average: 3.9 (11 stemmer)

Der findes intet der er så lækkert, som en rigtig god italiensk spaghetti bolognese. Spaghetti bolognese er en favorit hos de fleste, og vil gå rent ind hos hele familien. En god bolognese er karakteriseret ved de rette kvalitetsingredienser samt tålmodighed, mens man lader maden og tiden arbejde for en. Jo længere tid en bolognese ligger og simrer, jo mere vil smagen komme til sin fulde magt. Har du tiden, kan du med fordel lade den simre i op til 1,5 time – alternativt kan du ligge selve kødsovsen i et fad i ovnen, så kan den stå og passe sig selv. Oprindeligt stammer bolognese fra Italien, som de fleste af os allerede ved. Retten er opkaldt efter byen Bologna, hvor den i sin tid opstod. Siden da har retten udviklet sig i mange forskellige retninger, og hvert land har i dag tilføjet regionale ingredienser til retten. De fleste ved, at spaghetti bolognese ikke smager ens i Bologna og i Danmark. I denne variant anbefaler vi at tilføre bladselleri, rødvin og pancetta. Vi har samlet alle vores favorit opskrifter på Spaghetti bolognese her. Du kan finde opskrifter med stærkt tomatsovs, en traditionel bolognese og en variant med røget chili. Har du endnu ikke fundet din yndlingsopskrift, er der stor sandsynlighed for at du finder den her. Velbekomme! 

2h 0min
Ingredienser: 
500 g hakket oksekød
150 g pancetta
3 ds flåede tomater
5 fed hvidløg
1 stang bladselleri
1 løg
1 dl rødvin
3 tsk oregano
1 spsk olivenolie
2 tsk salt
1 tsk peber
500 g spaghetti
Instruktion: 
1. Start med at skære din pancetta i små tern, og steg dem på en pande ved middel varme, i lidt olie i ca. 5 minutter.
2. Derefter hakkes hvidløg, bladselleri og løg. Tilsæt de hakkede grøntsager.
3. Efter et par minutter, tilsættes det hakkede oksekød. Kødet brunes i et par minutter.
4. Tilsæt krydderierne til blandingen.
5. Tilsæt dernæst de flåede tomater samt rødvin. Lad herefter retten simre i 1½ - 2 timer. Husk at holde øje med den under vejs, og smag til med salt.

Kog spagettien efter anvisning på pakken.
Retten serveres evt. med revet parmesan og lidt frisk basilikum på toppen.
Bon appetit
Dela

16 kommentarer

Barb

Lækkert, det må prøves
fre, 2014-04-04 16:57
0

Barb

Rødvin plejer jeg også selv at bruge for at give mere smag.
tir, 2014-04-22 18:13
0

ckb

Ser godt ud. Men tager da noget tid at lave, synes jeg.
tir, 2014-04-22 19:27
0

laer1656

Ser lækkert ud
tir, 2014-04-22 20:48
0

laer1656

Ser lækkert ud
tir, 2014-04-22 20:48
0

loveidaanna

mmm
man, 2014-10-13 10:54
0

Lakridsen

mums
tir, 2014-11-11 10:56
0

mimmi

mums
tor, 2015-05-14 21:55
0

Maj7

Lækkert
tor, 2015-08-13 22:04
0

Sinuf

Mums
fre, 2015-11-06 10:30
0

superuser

Mums
fre, 2015-11-06 20:26
0

Andye

Mums
fre, 2015-11-06 21:01
0

ekorre

Mums
lør, 2015-11-07 21:52
0

ekorre

Mums
lør, 2015-11-07 21:52
0

superuser

Mums
søn, 2015-11-08 22:16
0

mimmi

mums
man, 2015-11-09 14:10
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten