Hollandaise sovs

Knorr
4.25
Average: 4.3 (4 stemmer)

Her får du en nem og tilgængelig opskrift på hollandaise sovs. Sovsen er en af de mest klassiske og bruges ofte til fisk og kylling og passer perfekt med asparges. Sovsen består optimalt af næsten udelukkende smør og får således en skøn cremet konsistens.  Selve tilberedningen kan være lidt tricky, til man lige får taget på den, men så er den til gengæld også en af de nemmeste sovse at lave overhovedet.          

30min
Ingredienser: 
3 stk æggeblommer
2 spsk citronsaft
250 g smør
0.5 tsk salt
Salt og hvid peber
Instruktion: 
1. Lav et vandbad
2. Stil en tom skål oven i en gryde med varmt vand fra hanen
3. Skålen behøver ikke være i vandet. Vent med at tænde for varmen
4. Bland æggeblommer og citron i skålen
5. Smelt smørret i en anden gryde
6. Tag den af varmen og lad mælkestofferne synke til bunds
7. Tænd for gryden med vandbadet
8. Under konstant omrøring hældes det smeltede smør i en tynd stråle ned til æggeblommen
9. Varm saucen op, til den har konsistens som en tynd creme
10. Må ikke blive over 70°C, da den så vil skille
11. Er saucen blevet for tyk, kan den tyndes op med lidt vand eller citronsaft
12. Smag til med salt og peber
Dela

3 kommentarer

ckb

Skal prøves til min laks
man, 2014-08-04 20:36
0

mimmi

mums
ons, 2015-05-13 10:04
0

JJ

lækkert
ons, 2015-05-13 10:06
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten