Hjemmelavet lasagne

Knorr
5
Average: 5 (2 stemmer)

Lasagne er en favorit i de fleste danske hjem. Prøv at lave lasagnen helt fra bunden og få alle de smagfulde nuancer fra de friske grøntsager med i saucen, så du kan servere en hjemmelavet lasagne på ægte italiensk vis.Selvom en Knorr lasagnette, er virkelig nem at lave og samtidig smager utroligt godt. Kan det af og til være lækkert at lave mad helt fra bunden, hvis du alligevel har lidt ekstra tid. I denne lasagne opskrift er alt lavet fra bunden – selv bechamelsaucen. Mange forbinder det at lave en bechamelsauce fra bunden med at være yderst besværligt og tidskrævende, men overraskende nok kræver det ikke særlig mange ingredienser og tager ikke særlig lang tid at lave.Ønsker du at tilføje den hjemmelavede lasagne endnu mere smag, kan du med fordel tilføje kødsovsen en Knorr bouillonterning for at opnå endnu flere nuancer i smagen. Vælg enten en med oksekøds- eller grøntsagssmag. Selvom en hjemmelavet lasagne er lækker i sig selv, vil den være god med et glas rødvin og en grønsalat til. Vi kan anbefale denne smagfulde grænske salat, som vi mener vil gå rigtig godt til den hjemmelavede lasagne opskrift. 

Ingredienser: 
500 g oksekød
2 stk løg
3 fed hvidløg
4 stk revede gulerødder
4 stilke revet bladselleri
1 stk groftrevet squash
1 ds tomatpure
2 ds flåede tomater
1 dl rødvin
4 dl vand
1 pk lasagneplader
1 pose revet ost
oregano
muskatnød
salt og peber
1 spsk smør
2 spsk mel
5 dl mælk
1 håndfuld friskrevet ost
Instruktion: 
Lasagnesauce:
1. Hak løgene fint og sauter dem, til de er gyldne og gennemsigtige
2. Tilsæt kødet og brun det godt
3. Derefter tilsættes alle de andre råvarer
4. Lad saucen stå med låg på og simre svagt. Gerne i mere end 3 timer, jo længere jo bedre
5. Smag på saucen løbende og smag til med ekstra vand, krydderier, tomatpuré, flåede tomater

Når saucen er færdig, laves bechamelsaucen og derefter samles lasagnen som beskrevet nedenfor

Bechamelsauce:
6. En spsk. smør smeltes i en gryde og piskes sammen med et par spsk. hvedemel
7. Når melet har suget smørret, piskes mælken langsomt i
8. Når blandingen opnår saucekonsistens, kommer man ost i, pisker videre og smager til med muskatnød, salt og peber

Lasagnen:
9. Smør et stort ovnfast fad og fordel et lag bechamelsauce i bunden
10. Derefter lægges skiftevis lasagnesauce og lasagneplader i fadet. Slut af med lasagnesauce, som toppes med et lag bechamelsauce
11. Lasagnen bages ved 200 grader i ca. 30 min

Tip! Serveres med en god grøn salat og lækkert brød – et glas god italiensk rødvin gør sig også godt til retten!
Dela

2 kommentarer

mette@s billede

mette@

lækkert
fre, 2014-07-11 13:27
0
mimmis billede

mimmi

mums
tir, 2015-05-12 10:47
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten