Hjemmelavet Béarnaise sauce

Knorr
4
Average: 4 (4 stemmer)

Hjemmelavet bearnaise er en sand klassiker, der igen har fået en høj popularitet i mange hjem og restauranter. Med denne opskrift på hjemmelavet bearnaise kan du selv lave den helt fra bunden. Når du begynder at lave din hjemmelavede bearnaise, skal du starte med at lave essensen. Derefter skal smørret langsomt smeltes i en gryde. Når smørret er smeltet, skal du kun bruge den klare del af smørret. Herefter tilsætter du vand og æggeblommer til essensen og pisker indtil saucen er tyk og cremet. Til slut skal smørret også piskes i. Begynd med at tilsætte et par skefulde, før du hælder resten af smørret over i blandingen, i én lang, tynd stråle. Endelig smages den hjemmelavede bearnaise til med salt, peber og estragon. Når du laver hjemmelavet bearnaise, skal du passe på at den ikke skiller. En bearnaise skiller som regel hvis dele af den bliver over 60 grader. Er uheldet ude og din hjemmelavede bearnaisen skilt, kan du redde den ved at piske en ny æggeblomme og tilsætte den saucen. Den hjemmelavede bearnaise bliver hurtigt en vanedannende favorit hos hele familien. Mangler du inspiration til retter med hjemmelavet bearnaise, kan du kigge på vores kategoriside her. Velbekomme. 

Ingredienser: 
Béarnaise essens:
0.5 dl finthakket skalotteløg
0.5 dl hvidvinseddike
Frisk estragon
1 spsk. friskhakket persille
1 tsk. hvid peber
Sauce:
2 spsk. vand
3 æggeblommer
1 spsk. friskhakket estragon
150 g klaret smør
0.5 tsk. salt
Instruktion: 
Bearnaise essens
Kom vineddike i en kasserolle sammen med løg, estragon, persille og hvid peber. Bring det i kog og lad det koge ind til ca. det halve. Si essensen over i en metalskål.

Klaret smør
Varm smørret langsomt op. Når det er smeltet hældes det klare smør over i en skål og det hvide bundfald kasseres.

Saucen
1. Kom skålen med essensen over et vandbad (skålen må ikke røre vandet og vandet skal være lige under kogepunktet.)
2. Kom vand og æggeblommer i essensen og pisk indtil saucen er tyk og cremet.
3. Pisk nu smørret i. Start med en skefuld ad gangen (ca. 4-5 skefulde) og derefter i en tynd stråle.
4. Smag saucen til med salt og tilsæt de hakkede estragonblade.

God appetit!
Dela

9 kommentarer

Barb

lækkert
søn, 2014-05-04 07:20
0

FredeC

Mm - elsker bearnaise!
tor, 2014-06-26 11:49
0

mette@

ser godt ud
tor, 2014-06-26 18:21
0

Maj7

lækkert
tor, 2014-06-26 19:07
0

mimmi

mums
tir, 2015-02-17 09:28
0

marcus

Mums
tir, 2015-02-17 20:12
0

Katrine

Mums
tir, 2015-02-17 20:42
0

mimmi

mums
ons, 2015-12-02 21:05
0

Niels Peter Bach

Rigtig god og nem at lave, tilsatte knor blomkål broccoli suppe smagte super dejligt
lør, 2016-04-30 20:52
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten