Hel kylling i ovn - saftigt og lækkert

Knorr
4
Average: 4 (5 stemmer)

En hel kylling i ovn er et perfekt måltid til hele familien. Børnene kan få de lækre og saftige lår, som de elsker at sidde med i hånden, og de voksne kan få et saftigt og veltilberedt bryst. Men for nogle er det næsten være en videnskab at tilberede en hel kylling i ovn, så kyllingen hverken bliver tør eller underbagt. Der er faktisk mange parametre, som skal tages i betragtning – hvor stor er kyllingen, hvor varm skal ovnen være osv. Med denne opskrift får du en perfekt tilberedt hel kylling i ovn, hvor både lår og bryst bliver lækre og saftige. En hel kylling i ovn opnår en kraft og mørhed, som du ikke får ved at tilberede kyllingen på andre måder. Har du først prøvet at tilberede en hel kylling i ovn, bliver det ikke den sidste. Det er nemt at gå til, og kyllingen passer stort set sig selv, men du klarer garnituren imens. Hel kylling i ovn klarer sig fabelagtigt til både grønne salater og rodfrugter, som du også kan tilberede i ovnen, når den alligevel er tændt. Mestrer du først at tilberede en hel kylling i ovn, så den både holder på saft og kraft, kan du koncentrere dig om at lave det perfekte tilbehør. Vil du udfore dig selv, kan du også prøve at tilberede den hele kylling på grillen. Vi har samlet flere opskrifter med kylling her, så du altid kan finde ny inspiration til opskrifter, hvis du vil prøve noget nyt. Vi er sikre på, at denne opskrift på hel kylling i ovn bliver en favorit hele vejen rundt om bordet. 

80min
Ingredienser: 
1 hel kylling
Instruktion: 
1. Sæt en rist og bradepande (til opsamling af væde) i ovnen, og opvarm til 170 grader (varmluft) eller 190 (normal ovn).
2. Rens kyllingen i vand, både indvendigt og udvendigt. Tør den af med viskestykke.
3. Gnid den ind i smør eller olie og salt på ydersiden.
4. Placer kyllingen på risten på det en lår, og giv den 20 min. Vend derefter om på det andet lår i 20 min.
5. Kyllingen lægges om på ryggen, så brystet stikker opad. Sådan skal den ligge endnu 20 min.
6. Brug et stegetermometer til at tjekke, at brystet er 71 grader og låret en smule mere (75 grader).
7. Lad kyllingen hvile i en lille halv time, og server med garniture af eget valg.
Dela

10 kommentarer

superuser

Mums
man, 2015-10-12 20:24
0

ekorre

mums
tir, 2015-10-20 06:29
0

ekorre

mums
tir, 2015-10-20 06:29
0

mimmi

mums
tir, 2015-10-20 18:45
0

Tiril22

Mums
tir, 2015-10-20 19:11
0

superuser

Mums
ons, 2015-10-21 18:26
0

mimmi

mums
tir, 2015-11-10 10:38
0

superuser

Mums
tir, 2015-11-10 20:56
0

ekorre

Mums
tir, 2015-11-10 22:36
0

superuser

Mums
ons, 2015-11-11 11:59
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten