Gryderet med kylling, efterårsgrønt og æbler

Knorr
3.9
Average: 3.9 (10 stemmer)

Gryderetter er en af danskernes favoritter, når det kommer til efterårs- og vinterretter. Ofte forbinder folk gryderetter med oksekød, men gryderetter med kylling er mindst lige så godt. Her får du en opskrift på en gryderet med kylling, efterårsgrøntsager og æbler, som udgør et perfekt måltid for hele familien. Er du så heldig at have et æbletræ ude i haven, kan du med fordel anvende disse i din gryderet med kylling. Æblerne skal dog helst have en syrlig smag. Gryderetter er et moderne udtryk for sammenkogte retter, og består for det meste af mørt kød skåret i små stykker og grøntsager, som er tilsat krydderier og krydderurter. Gryderetter smager fantastisk, og denne gryderet med kylling er ingen undtagelse.Normalt skal gryderetter stå og simre i lang tid for at få den helt rette smag og gøre kødet mørt, men i dette tilfælde er det ikke nødvendigt. Denne gryderet med kylling skal ikke koge mere end 25 minutter, og er derfor perfekt til aftener, hvor det skal gå lidt hurtigt med maden. Har du lyst til at give din gryderet med kylling lidt mere kant, kan du med fordel tilføje piskefløde, eller kaffefløde for en mere fedtfattig variant. Vi har samlet vores bedste opskrifter med kylling her, hvis du har brug for inspiration til, hvilke andre retter du kan lave med fjerkræ. Er du mere på jagt efter en ret, som kan varme dig i de kolde efterårs- og vintermåneder, kan du finde vores opskrifter på suppe her. 

45min
Ingredienser: 
1 kg kylling i stykker som lår eller lign
3 spsk margarine
1 porre, kun den hvide del
2 gulerødder
4 kartofler
2 syrlige æbler, f.eks. Granny Smith
1 spsk frisk rosmarin
2 Knorr Fond
Instruktion: 
1. Snit porren, skær gulerødderne i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i terninger. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i terninger. Hak rosmarin fint.
2. Varm 1 spsk. margarine op i en stegegryde over middel varme. Tilsæt hønsekød og lad det brune. Omrør fra tid til anden, indtil det er gennemstegt, 3 til 5 minutter på hver side. Læg det på en tallerken.
3. Hæld den resterende margarine i gryden. Tilsæt porre, gulerødder og rosmarin. Lad det koge i ca. 3 til 5 minutter. Omrør ofte, indtil grøntsagerne begynder at mørne.
4. Tilsæt 1 liter vand, Knorr Fond "Du Chef", kartofler og æbler. Kog det op. Skru ned for varmen, og lad det koge i ca. 8 til 10 minutter. Omrør ofte, indtil grønsagerne er møre.
5. Hæld kyllingestykkerne tilbage i gryden, og lad det hele koge yderligere 10 minutter.


TIP 1: Servér denne sunde kyllingeret med kaffefløde.
TIP 2: Opnå en anden aroma, ved forsigtigt af sautere æblestykkerne med lidt margarine og æblesaft, før de tilsættes gryderetten.
Dela

7 kommentarer

Katrine

Mums
tir, 2014-10-14 17:00
0

ckb

Ser godt ud.
tir, 2014-10-14 21:21
0

loveidaanna

mmm
fre, 2014-10-17 08:52
0

Lakridsen

mums
fre, 2014-10-17 11:08
0

mimmi

mums
tir, 2015-02-24 04:54
0

Katrine

Mums
tir, 2015-02-24 22:17
0

Simon Pössl

Mums
ons, 2015-12-09 09:28
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten