Grøntsagslasagne med aubergine og gedeost

Knorr
3.375
Average: 3.4 (8 stemmer)

Vi har samlet vores bedste opskrifter på lasagne, og her får du opskriften på en nem og lækker grøntsagslasagne. Grøntsagslasagne er det perfekte alternativ til dig, der ønsker en vegetarisk udgave af den klassiske ret. Grøntsagslasagne er også en nem måde at få børnene til at spise mere grønt. De fleste børn elsker lasagne og den velkendte, skønne smag skinner også igennem i denne opskrift, selvom den er spækket med lækre grøntsager. Der findes mange bud på gode vegetaropskrifter, men få så gode som grøntsagslasagnen. Denne grøntsagslasagne har en dybde, der minder meget om den klassiske kødlasagne. Det skyldes blandt andet den smagsmæssige koncentration, der opstår når grøntsagslasagnen kommer i ovnen. Squashen og auberginen fastholder et lille bid, der sammen med lasagnepladerne giver retten en dejlig konsistens, uden at det bliver for tungt. Gedeosten bidrager med et strejf af bitterhed, der spiller godt overens med tomatsaucens syrlighed. Grøntsagslasagnen er nem at lave, og er en perfekt servering, hvis man er mange. Den akkompagneres godt af en let grøn salat eller en frisk tomatsalat med mozzarella. Grøntsagslasagnes smag bør ikke kun være vegetarer forundt, og, hvis du ønsker at kaste dig ud i vegetarkøkkenets mange glæder, er dette et oplagt sted at starte.

Ingredienser: 
Lasagneplader
2 squash
1 aubergine
100 g gedeost
1 bakke champignoner
2 løg
400 g flåede tomater
1 dåse tomatkoncentrat-
2 fed hvidløg
Chili
150 g mozzarella
Frisk basilikum
Knorr Aromat
2 tsk. ”herbes de provence”
Salt og peber
Instruktion: 
1. Squashen og aubergine skæres i skiver på ca. 1 cm, og brunes på panden i godt med olivenolie.
2. Tilsæt hakkede løg, hvidløg og krydderier. Sørg for, at squashen blandes godt med løgene.
3. Dæk bunden af et ildfast fad med ca. 1/3 af squash, aubergine, champignon og flåede tomat.
4. Læg et lag lasagneplader, og tilsæt grøntsager og tomat som før.
5. Placer stykker af gedeost, dernæst lasagneplader, resten af grøntsagerne og tomaten.
6. Dæk lasagnen af et lag mozzarella efter temperament, og sæt i ovnen på 200° i halv time.
7. Drys den friske basilikum over inden servering.
Dela

12 kommentarer

Maj7s billede

Maj7

Lækkert
man, 2015-08-24 13:56
0
Turnip2s billede

Turnip2

Spændende
søn, 2015-09-20 09:32
0
superusers billede

superuser

Nam
søn, 2015-09-20 14:29
0
bamsemumss billede

bamsemums

mums
søn, 2015-09-20 20:00
0
superusers billede

superuser

Mums
tir, 2015-09-22 08:12
0
mimmis billede

mimmi

mums
tir, 2015-09-22 20:38
0
Andyes billede

Andye

Nam
tir, 2015-10-13 20:18
0
ekorres billede

ekorre

mums
tir, 2015-10-20 06:27
0
superusers billede

superuser

Mums
ons, 2015-10-21 18:30
0
Andyes billede

Andye

Mums
ons, 2015-10-21 22:26
0
Maj7s billede

Maj7

Mums
tor, 2015-10-22 19:16
0
Andyes billede

Andye

Mums
tor, 2015-10-22 22:14
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten