Glutenfri frikadeller

Knorr
3.88889
Average: 3.9 (9 stemmer)

En af de opskrifter vi har på frikadeller er denne glutenfri version. Flere og flere mennesker herhjemme og i udlandet sværger til glutenfri kost. Mange lider af gluten-allergi og mange forsøger bare at undgå så meget gluten i sundhedens tegn. Selvom man er gluten-allergiker eller man bare forsøger at spise lidt sundere, behøver man ikke gå ned på god smag og kvalitet. Frikadeller er en ægte dansk klassiker, som man ikke behøver at gå foruden - selv hvis man ikke spiser gluten. Opskriften på disse glutenfri frikadeller er lige så simpel at lave som almindelige frikadeller og smager oven i købet mindst lige så godt! Der findes mange alternativer på markedet, som kan erstatte de klassiske ingredienser. Denne opskrift anvender lettilgængelige ingredienser, som kan fås i det fleste supermarkeder. Mange supermarkeder har også hele afdelinger med glutenfri produkter. Traditionelt hvedemel er byttet ud med glutenfri majsmel, og mælken er erstattet af rismælk. Det betyder, at frikadellerne får en konsistens og smag tilsvarende klassiske frikadeller. Fremgangsmåden er også langt hen ad vejen den samme, men der kan være behov for at give den enten lidt mere eller mindre væde for at få den rette konsistens på farsen. De glutenfri frikadeller steges på panden i olie, og serveres brandvarme. De kan spises med alt det traditionelle tilbehør til frikadeller, men forsøger du at undgå gluten fuldstændig, skal du selvfølgelig være opmærksom på, at du ikke spiser en sovs eller lignende med gluten. Et sikkert og samtidig utroligt velsmagende valg er en frisk grøn salat. Det går man sjældent galt i byen med. De glutenfri frikadeller vil passe ind i de fleste kure og sunde madplaner. 

60min
Ingredienser: 
400 g hakket svinekød
1 stk løg
3 spsk majsmel
1.5 dl rismælk
2 spsk stærk sennep
1 stk æg
1 tsk salt
1 tsk peber
Instruktion: 
1. I en skål, tilsæt det hakkede kød.
2. Tilføj salt og rør indtil farsen bliver jævn og samler sig.
3. Tilsæt derefter det hakkede løg, og rør igen.
4. Herefter tilsættes de resterende ingredienser; sennep, majsmel, rismælk og æg.
5. Juster evt. alt efter farsens konsistens - tilsæt mere væde eller mel efter behov. Stil derefter farsen i køleskabet og lad den hvile i mindst 30 minutter.
6. Når farsen har hvilket, varm en pande med olie eller smør til stegning.
7. Form frikadellerne med en ske og steg dem i 4-5 minutter på hver side indtil de er gennemstegte.

Tip: Serveres med traditionelt tilbehør eller en frisk salat.
Dela

14 kommentarer

mette@s billede

mette@

lækkert
fre, 2014-05-23 18:18
0
Maj7s billede

Maj7

Spændende
fre, 2014-05-23 22:06
0
Turnip2s billede

Turnip2

Blev gode. Serveres nye kartofler og ærter til. Begge fra egen have.
søn, 2014-08-17 08:52
0
loveidaannas billede

loveidaanna

Lækkert
man, 2014-08-18 11:11
0
Diana Ø.s billede

Diana Ø.

uhmm
tir, 2014-08-19 23:47
0
Katrines billede

Katrine

Lækkert
ons, 2014-08-20 17:09
0
mimmis billede

mimmi

mums
ons, 2015-04-29 10:40
0
Maj7s billede

Maj7

Lækkert
tor, 2015-08-13 21:58
0
bamsemumss billede

bamsemums

mums
man, 2015-09-14 18:40
0
superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-09-14 20:22
0
superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-11-23 17:03
0
superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-11-23 17:03
0
superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-11-23 17:03
0
superusers billede

superuser

Mums
man, 2015-11-23 17:03
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten