Brasilianske kødboller – Kibes

Knorr
3.285715
Average: 3.3 (7 stemmer)

Kødboller er en populær ret, og findes i mange forskellige varianter – hvert land har sin egen tradition. I Danmark laver vi frikadeller, hvor Sverige har sin egen tradition for at lave kødboller. Det er ofte krydderierne i kødboller, som udgør de forskellige varianter. Brasilianske kødboller giver et kick med frisk limejuice og koriander. Oprindeligt stammer brasilianske kødboller eller Kibes (som de også hedder) fra Libanon. Det brasilianske køkken er en blandingskøkken, bestående af traditioner fra blandt andet Portugal, Afrika, Tyskland og Italien. Hvert køkken har gennemgået en udvikling gennem de sidste mange år, og dermed tilpasset sig kulturen og råvarerne i Brasilien. Brasilien er meget kendt for deres grillet kød, som går under navnet Rodizio. Rodizio er den brasilianske udgave af den danske buffet. Her er der et stort udvalg af forskellige kød, som grilles og skæres og serveres for kunden ved bordet.Oprindeligt bliver Kibes friturestegt, men denne variant er en sundere udgave og kan dermed steges på panden eller i ovnen. Det brasilianske køkken er en blandingDenne ret kan enten udgøre en forret eller en del af aftensmaden, og kan serveres til enhver lejlighed. Så uanset om det er en hverdagsaften, hvor maden blot skal smage af lidt mere, eller om du vil imponere dine gæster ved et større middagsselskab, så er disse Kibes en sikker vinder. Er du ikke til brasiliansk mad, kan du også prøve disse traditionelle danske frikadeller.   

45min
Ingredienser: 
1 stk Knorr oksebouillon
250 ml vand
250 g. couscous
500 g. hakket oksekød
2 spsk. margarine
1 løg, fint hakket
2 fed hvidløg, fint hakket
tsk. kanel
tsk. muskatnød
3 spsk. frisk mynte
Peber til tilsmagning
Flydende margarine til stegning
1 håndfuld persille
Instruktion: 
1. Steg halvdelen af de hakkede løg i 2 spsk. margarine, til det er blødt. Tilføj hvidløg, kanel og muskatnød. Steg det i 2 minutter. Rør persille ned i og steg i yderligere 1 minut.
2. Tilbered bouillon ud fra terningen og vand. Hæld det over couscous. Sæt det til side i 10 minutter.
3. Bland hakket oksekød med couscous og mynte. Tilføj løg og krydderiblandingen. Sæt det til side og lad det afkøle i 15 minutter. Hvis du har tid, så lad det køle i flere timer.
4. Form kødet til kødboller og steg det i flydende margarine. Servér med lime både og en dip.
Dela

10 kommentarer

Maj7s billede

Maj7

Mums
lør, 2014-07-12 12:22
0
Sinufs billede

Sinuf

Ja mums
lør, 2014-07-12 23:05
0
mette@s billede

mette@

lækkert
søn, 2014-07-13 11:34
0
mimmis billede

mimmi

mums
tir, 2015-02-17 09:28
0
marcuss billede

marcus

Mums
tir, 2015-02-17 20:13
0
Katrines billede

Katrine

Mums
tir, 2015-02-17 20:41
0
Sjokobolles billede

Sjokobolle

mums
man, 2015-08-31 22:23
0
superusers billede

superuser

Mums
tir, 2015-09-01 17:01
0
superusers billede

superuser

:-)
tir, 2015-09-01 17:02
0
Maj7s billede

Maj7

Lækkert
ons, 2015-09-02 07:56
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten