Boller i karry med havregryn

Knorr
4.285715
Average: 4.3 (7 stemmer)

Har du svært ved at komme uden om retter med mel, når du er i køkkenet? Så prøv denne lækre variation af boller i karry, hvor mel er erstattet med havregryn. Det giver kødbollerne en mere fyldig konsistens og tilmed en længere mæthedsfornemmelse. Det er en supernem ret at lave og kan serveres med alt, hvad hjertet begærer af frisk tilbehør som eks. bønner og gulerødder.

25min
Ingredienser: 
400 g svinekød 10%
1 løg
1 æg
1 dl fintvalsede havregryn
2 dl mælk
1 tsk salt
5 dl vand
1 tsk olie
2 tsk stærk karry
1 spsk majsstivelse
50 g syltede agurker
4 dl ris
Instruktion: 
1. Bland havregryn og krydderier sammen i en skål. Rør 1 dl mælk, hakket løg samt æg og bland det godt inden du rører kødet i.
2. Bring vandet i kog i en storbundet gryde - vandet må ikke spilkoge. Dyp en teske i det kogende vand og form farsen til boller.
3. Kog bollerne ved svag varme i ca. 5-8 minutter eller til de er faste i det. Tag dem op med en hulske og læg dem i en sigte. Kogevandet skal gemmes til sovsen.
4. Varm olien i en gryde og ”brænd” karryen af.
5. Tilsæt vandet fra bollerne samt resten af mælken.
6. Majsstivelsen røres ud i mælken under piskning indtil sovsen har en passende konsistens. Sovsen skal koge igennem i 2-3 min.
7. Smag til med krydderier og tilsæt kødbollerne.

Serveres med ris og syltede agurker.
Dela

6 kommentarer

loveidaanna

mums
fre, 2014-10-03 09:51
0

Lakridsen

lækkert
fre, 2014-10-03 22:50
0

Katrine

Yummy
lør, 2014-10-04 10:53
0

loveidaanna

mmm
man, 2014-10-13 10:55
0

hellehelle

Ved ikke hvor de syltede agurker kommer fra? altså 13 g til hver person, det er ca 3 skiver
man, 2014-10-20 21:26
0

mimmi

mums
fre, 2015-05-15 21:49
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten