Boller i karry

Knorr
3.625
Average: 3.6 (8 stemmer)

Boller i karry er trods sin indiske afstamning efterhånden blevet en klassiker i det danske køkken - og ikke uden grund. Laves det rigtigt, smager det ganske enkelt himmelsk. Og det smager himmelsk, hvis du følger denne enkle, men lækre opskrift, der nok skal bringe smilene frem omkring middagsbordet, hvad enten du serverer det en ganske almindelig hverdagsaften eller, når du få gæster i weekenden.

Ingredienser: 
500 g hakket kalv og flæsk
100 g løg
Friskkværnet peber
1 æg
2 spsk hvedemel
1 dl vand
2 terninger Knorr Grønsagsbouillon
320 g ris
1 spsk Becel Flydende
2 brev Knorr Karry Sauce
3 dl minimælk
2 dl kogevand fra kødbollerne
3 revne gulerødder
2 revne æbler
Saften fra 1/2-1 appelsin
Instruktion: 
1. Rør hakket kød med peber og finthakket eller revet løg.
2. Rør et æg i farsen og derefter mel og vand. Lad farsen hvile i køleskabet ca. 10 minutter.
3. Kog ris som anvist på pakken.
4. Sæt en gryde over med vand og bouillonterninger i. Skru ned for varmen, når vandet koger og lad det småsimre.
5. Form kødboller af farsen og kog dem i vandet. De er færdige, når de popper op til overfladen.
6. Vend gulerødder og æbler sammen i en skål og hæld appelsinsaften over.
7. Kom indholdet fra poserne med karry sauce i en gryde.
8. Tilsæt mælk og 2 dl af kogevandet fra kødbollerne.
9. Lad saucen koge op under omrøring og tilsæt kødbollerne. Server med kogte ris og råkostsalat.
Dela

9 kommentarer

Barb

Boller i karry er en af mine yndlingsretter
tir, 2014-04-15 10:25
0

loveidaanna

mmm
man, 2014-10-06 16:28
0

Mialangholz

Det må jeg snart lave, det er bare lækkert
ons, 2015-01-07 22:10
0

mimmi

mums
tor, 2015-01-08 07:29
0

Sinuf

Mums
man, 2015-03-16 09:25
0

Maj7

lækkert
man, 2015-03-16 14:05
0

Katrine

Mums
man, 2015-03-16 21:11
0

Simon Pössl

gott
fre, 2016-01-29 20:15
0

Simon Pössl

Mums
lør, 2016-01-30 09:14
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten