Lær Knorr kokkene at kende – og kærligheden til velsmag

Hos Knorr arbejder vores dedikerede kokke hårdt med at skabe gode, inspirerende opskrifter – hver enkelt af dem drevet af kærligheden til den gode smag.
 
Det betyder, at 280 Knorr kokke verden over arbejder med at søge efter nye opskrifter og de bedste ingredienser til jeres yndlingsretter. Hos Knorr mener vi, at hver mundfuld skal være speciel. Det er grunden til, at vi krydser alle grænser i vores søgen efter den gode smag. Vi ved, at det betyder et mere velsmagende måltid til dig og din familie. Vore kokke tager disse skønne ingredienser og udvikler dagligt spændende opskrifter. De er en kreativ flok, trænet professionelt til den højeste standard og med bred erfaring, takket være den tid, de har tilbragt i rigtige køkkener – mange af dem i højt præmierede restauranter.
 
Mød nogle af vore kokke: læs mere her:
Knorr Kokkene

 

Marc Mercier
Marc Mercier
Nationalitet: Fransk
Har arbejdet i Knorr køkkenet siden 2003.

Hvorfor blev du kok?

Eftersom at min bedstefar ejede en restaurant, har madlavning altid være min passion. Jeg fik mit kokkebevis i 1985 og startede i en restaurant tæt på Strasbourg i Frankrig. I mange sæsoner arbejdede jeg i Frankrig og Schweiz i løbet af skisæsonen, mens at jeg i sommerhalvåret arbejdede i Sydfrankrig. I 1995 flyttede jeg til Alsace og arbejdede i regionale og gastronomiske restauranter.

 

Største præstation/ eventyr:

Da jeg fik mit kokkebevis i 1985 eller da jeg lavede mad i 6500 m højde i forbindelse med, at jeg skulle bestige Nepal Mount Baruntse (7129m).

 

Største kilde til inspiration?
Hvis jeg skal lave en opskrift, er jeg altid inspireret af kvalitet, men også fantasi og kreativitet.

Mad-relaterede hobbier

At nyde friske grøntsager fra min mors have.

 

Hvordan er din ”mad-himmel”?

Et godt stykke grillet oksekød, med hjemmelavet bearnaise, grillede grøntsager og pommes frites.

 

Forudsigelse: Ny mad-trend:

Food trends vil gå mere i retning af ernæring og bæredygtighed, sammen med innovationer og øko-emballager.

 

Hvor mange opskrifter arbejder du normalt på i løbet af et år?

Mellem 100 og 130.

 

Hvordan ser en typisk dag hos Knorr ud?

At koncentrere sig omkring de igangværende projekter, udvikle nye opskrifter, videreudvikle opskrifter, læse ernæringsinformationer igennem, skrive og besvare e-mails, deltage i møder og ikke mindst spise sammen med alle de andre kokke i Knorr køkkenet.

 

Favorit opskrift:

Rød mulle

 

Bedste mad tip:

Find ud af om et æg er frisk: Læg ægget i en gryde med koldt letsaltet vand. Hvis det synker til bunds, er det friskt, hvis det stiger til overfladen, er det gammelt. Et andet tip til at undgå at græde når du skærer løg: Skær løget halvt over og læg det i koldt vand i 10 til 15 minutter. Tag derefter skrællen af.

 

 

Luk
Martin Lehnberg
Martin Lehnberg
Nationalitet: Svensk
Har arbejdet i Knorr køkkenet siden 2014

Hvorfor blev du kok?

Jeg kommer fra en stor familie, hvor mad var en vigtig del. Jeg har altid nydt at lave mad og bage, og jeg prøver stadig på at lave kanelsnegle som min far gør det. Hans kanelsnegle er de bedste i verden og mor lavede en fantastisk rabarbertærte. Så mad har altid på den ene eller anden måde været en vigtig del af mit liv. Det øjeblik, hvor jeg vil sige, at jeg besluttede mig for at starte på kokkeskole var da en af mine søstre datede en kok, som inspirerede mig til at prøve det – og jeg har til dags dato ikke fortrudt.

Største præstation/eventyr:

Det må være det at have mulighed for at rejse verden rundt og gøre det, som jeg elsker. En af de ting er at lave mad, og jeg har boet og arbejdet i Island, Storbritannien, Australien og Jamaica. Jeg har boet mange år i New Zealand, hvor jeg arbejdede på et af landets fineste hoteller ved navn Wharekauhau Country Estate. Hotellet ligger på en af de mest magiske beliggenheder med udsigt ud over den magiske Palliser Bay.

Mad-relaterede hobbier:

Jeg har en stor passion for fotografering. Det er noget som jeg har gjort på mine rejser igennem mange år, og jeg elsker at fotografere mad. Man siger, at man spiser med øjnene, så udfordringen ved at tage et billede, der får tænderne til at løbe i vand kan vel godt siges at gå hånd i hånd med min interesse for madlavning. Målet er at få folk til at spise billedet.

Hvordan er din ”mad-himmel”?

At sidde og nyde god mad med venner. Der er ingen restaurant i verden, der kan erstatte det. Måske lige med undtagelse af en i Melbourne, der serverer den bedst ramen nuddelsuppe, jeg nogensinde har fået.

Hvor mange opskrifter arbejder du normalt på i løbet af et år?

Nu er jeg jo først lige startet, men jeg håber, at det bliver rigtig mange af dem.

Hvordan ser en typisk dag hos knorr ud?

Jeg tror ikke rigtig, at der findes en typisk dag. Hver dag er anderledes.

Forudsigelse vedrørende ny mad-trend:

Jeg tror, at ’hyggemad’ er på vej. Enkel vellavet mad, der gør en varm indeni. Traditionel mad med dejlige og rene smage med et twist

Favoritopskrift:

En ramen nuddelsuppe med økologisk oksekød i tynde skiver og svinekødsdumplings. På Chocolate Buddha i Melbourne. Hvis du aldrig har fået en, så bed en newzealænder om at lave den til dig. Masser af kød og grøntsager i en stor skål. Den er umulig at spise uden at svine.

Bedste mad-tip:

Vær ikke bange for at lave fejl. Vi har alle lavet dem.

Luk
John Doyle
John Doyle
Nationalitet: Irland
Har arbejdet i Knorr køkkenet siden 1996

Hvorfor blev du kok?

Jeg blev kok på grund af, at min bedstemor (som ejede et større B&B i Irland) bragte mig ind i madlavning i en tidlig alder. ”Hav en passion for frisk, sæsonrelateret og simpel madlavning, som tilfredsstiller dine gæster”. Dette motto giver mig en intens nydelse, når jeg forbereder retterne til mine gæster og ser glæden og påskønnelsen i deres ansigter.

Største kulinariske inspiration:

Vores forbrugere, min bedstemor (må hun hvile i fred), min kulinariske nysgerrighed.

Største kilde til inspiration?

Erfaring med at observere mad tendenser, at arbejde med inspirerende kolleger fra hele verden, tæt samarbejde med vores forbrugere i deres køkkener for at få en ide om, hvad de gerne vil have os til at lave for dem.

Mad-relaterede hobbier:

Jeg har en urtehave, som jeg passer sammen med min familie. Vi har tomater, chili, gulerødder, kartofler, radiser og alle slags krydderurter til at høste sæsonen igennem i Leingarten, hvor jeg bor.

Hvad er din ”mad himmel”?

Min mors bacon og kål frokost samt Igor Zagos mors traditionelle, italienske retter – især polentaen. Den er til at dø for!

Forudsagte, nye mad tendenser

Koreansk mad vil begynde at blive en ny trend; syrnede, stærke smagsoplevelser i fantastisk smagende retter. For eksempel Kimchi og Bulgogi – langtidskogte, simple og traditionelle retter tilpasset til europæerne.

Hvor mange opskrifter arbejder du normalt på i løbet af et år?

Mange i øjeblikket (over 100), da jeg arbejder som konsulent for ”Research & Development Center”-teamet i Bangkok på flere af deres opskrifter indenfor forskellige projeker.

Hvordan ser en typisk dag hos Knorr ud?

Smagning, smagning, smagning samt en masse administration for The Culinary Academy; træning coaching indenfor akademiet.

Hvordan mener du, at Knorr forbrugerprodukterne er forskellige i smag fra dem, der laves fra bunden?

Smagsmæssigt synes jeg, at vi er mere strømlinede end resten. Vores smag er foretrukket af størstedelen, og vi er ikke polariserende i vores smagsorientering. Det betyder, at forbrugeren – når eventyrlysten – kan eksperimentere med egne retter, når de bruger vores produkter, uden at miste funktionalitet, bekvemmelighed eller sikkerheden som vores opskrifter tilføjer til deres madlavningsfærdigheder.

Yndlingsopskrift:

Den mest solide, irske skaldyrs ”chowder”, du nogensinde har smagt! En skefuld vil transportere dig direkte til Den Grønne Ø.

Bedste mad-tip:

Kog nye, baby kartofler i 95 °C olivenolie i ca. 25 minutter for den bedste kartoffel oplevelse, du nogensinde vil smage. 

Luk
Anton Rinsema
Anton Rinsema
Nationalitet: Holland
Har arbejdet i Knorr køkkenet siden 2005

Hvorfor blev du kok?

Jeg elsker at lave mad til folk og se de følelser, det kan sætte i gang – jeg finder det meget tilfredsstillende, når folk nyder noget, jeg har lavet.

Største præstation / eventyr:

Jeg elsker at tænke på, at jeg har gjort en masse mennesker glade med den mad, jeg tilbereder. Jeg har også været køkkenchef i en 2-stjernet Michelin restaurant.

Største kilde til inspiration?

Min inspiration kommer fra forskellige kilder, jeg er altid på udkig og søger efter inspiration i restauranter, på markeder og i venners hjem.

Mad-relaterede hobbier?

Jeg tilbringer det meste af min fritid i naturen. Jeg er ikke jæger, men elsker at iagttage vildtet, og af og til går jeg ud og søger efter vilde svampe eller urter.

Forudsigelse vedrørende ny mad-trend:

Jeg tror virkelig, at vi bliver nødt til at indrette os efter årstiderne igen og tage i betragtning, hvad vi smider ud i forbindelse med madproduktionen.

Hvordan ser en typisk dag hos Knorr ud?

Som kok er der ikke nogen typisk dag. Jeg rejser en masse til Heilbronn(Tyskland), Poznan (Polen) og også til forskellige Unilever afdelinger. Men det meste af en koks dag drejer sig om at lave mad og smage.

Hvordan tror du Knorr forbrugerprodukterne adskiller sig i smag fra den mad, der laves fra bunden?

Knorr produkter kan være til stor hjælp og give forbrugeren lækker smag og konsistens.

Yndlingsopskrift:

Min yndlingsopskrift afhænger af, hvad der sælges på markedet, og hvad der er til rådighed på dagen – såvel som årstiden!

Bedste mad-tip:

Jeg elsker enkel mad – man kan vække mig midt om natten med varmt brød med velsmagende frisk smør, der smelter lækkert – drysset med lidt havsalt der giver det den gode smag og sprøde konsistens.
 
Luk
Luigi Carola
Luigi Carola
Nationalitet: Italiensk
Har arbejdet i Knorr køkkenet siden 1998.

Hvorfor blev du kok?

Jeg har altid vidst, at jeg ville rejse og se verden. Da mennesker i alle lande spiser, valgte jeg kokkeskolen – og begyndte at rejse, da jeg var 16.

Største præstation/ eventyr:

Åbningen af Inter-Continental i Sharm-El-Sheikh, der blev lukket på grund af oversvømmelse efter 4 måneder – og genåbnet i tide til juleperioden. Vi stod i vand til knæene, men tog os af vore gæster og nabohotellerne.

Mad-relaterede hobbier?

Jeg fremstiller min egen olivenolie, tomatsauce og frisklavet almindelig og fyldt pasta.

Hvordan er din ”mad-himmel”?

At sidde på en bakke i Toscana med friskbagt brød, tørret kød og ost, marinerede grøntsager, en flaske Brunello og gode venner.

Forudsigelse: Ny mad-trend:

Peruviansk mad er ved at blive en trend og simremad, ”slow food”, er ved at dukke op, det er den ultimativt lækre mad

Den langsomme simren i traditionelle retter som braiseret lammekølle, oksestuvning, okseroulade, Bolognese sauce er herligt, når det tilberedes med vores bouillon eller saucer, og for nylig har jeg opdaget madlavning i en ”Bag of taste”,

En kogepose uden udslip, som gør madlavning hjemme meget mere enkel.

Hvor mange opskrifter arbejder du normalt på i løbet af et år?

Jeg tæller ikke mit arbejde i kvantitet, men i kvalitet – mit arbejde dækker, ud over udvikling af opskrifter, at jeg ser på forbrugerindsigt og forstår nye kulinariske trends – og forbrugersikkerhed. Men – nogle år har det været 50, andre over 200.

Hvordan ser en typisk dag hos  Knorr ud?

Travlhed med at lave mad – prøve – tilpasse – prøve, prøve, prøve !!!! Sjov, udfordringer, krav, belønning, spænding. 

Det er en gryde med forskellige kulturer og personligheder og ingen dage er ens. Elsker det !.......

Favorit opskrift:

Italiensk oksegryde ret

Bedste mad tip:

Kog pasta halvt igennem og kom den i pasta saucen hvor den koger resten af tiden. Pastaen vil absorbere i saucen (og smage) og samtidig frigive stivelse (som vil binde saucen).

Luk