Hakkebøf med brun sovs

Knorr
4.25
Average: 4.3 (4 stemmer)

Hakkebøf med brun sovs er en klassisker i det danske køkken. Hvis man skal holde sig til traditionerne, serveres den med lækre kartoftler og en cremet brun sovs med masser af smag - og så selvfølgelig bløde løg. Enhver mand elsker, når denne ret kommer på middagsbordet, men også resten af familien vil sætte pris på den.  

40min
Ingredienser: 
500 g hakket oksekød
1 kg kartofler
8 små skalotteløg
1 stk Knorr Oksebouillion
1 spsk tomatpuré
1 dl sødmælk
Maizena brun jævning
Olie
Salt og peber
Instruktion: 
1. Skrub kartoflerne med den grove side af en skuresvamp
2. Skær dem i både og kom dem i et ovnfast fad
3. Hæld lidt olie over og bag ved 200 grader i ca. 30 minutter
4. Rør hakkekødet sammen med salt og peber, men pas på med at mose farsen for meget, så kan bøfferne blive lidt tunge i det
5. Form fire bøffer af oksefarsen på hver 2-3 cm i tykkelsen
6. Pil løgene og skær dem i tynde skiver
7. Steg dem bløde på en pande i godt med olie
8. Steg hakkebøfferne på samme pande
9. Lad hakkebøfferne og løgene hvile i en skål med stanniol over, mens du tilberede sovsen
10. Hæld lidt vand på panden, du har stegt løg og bøffer på og lad det koge op
11. Tilsæt Knorr boullion og tomatpure, rør rundt
12. Si sovsen gennem en si over i en kasserolle og tilsæt brun Maizena
13. Hæld sødmælken i saucen og rør rundt, så sovsen ikke brænder på
14. Smag til med salt og peber
Dela

4 kommentarer

ckbs billede

ckb

Dejlig dansk
man, 2014-08-04 12:21
0
mimmis billede

mimmi

mums
ons, 2015-04-29 10:41
0
mette@s billede

mette@

lækert
ons, 2015-04-29 12:53
0
JJs billede

JJ

LÆKKERT
ons, 2015-04-29 13:02
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten