Forretter med fisk - lækker lakseanretning

Knorr
4.2
Average: 4.2 (5 stemmer)

En god forret med fisk er en klassiker, når venner og familie samles om frokost- eller middagsbordet til et lækkert og hyggeligt måltid. Mange fisk er i sæson i forårsmånederne, så her er der særligt god grund til at forkæle dig selv og dine middagsgæster med en lækker, frisk fisk til forret. Forretter med fisk er ofte populære, da de er nemme at lave og ligger let i maven, så der også er plads til både hovedret og dessert. Prøv eksempelvis en lækker opskrift med laks og tilbehør lavet af sæsonens råvarer. Denne opskrift på laks er let at tilgå og laksen er en sand favorit til forret, da den foruden at være let at tilberede, også er fyldt med sunde fedtstoffer og smager skønt. Der findes mange måder at tilberede forretter med fisk på, så det falder i god smag hos både børn og voksne. Når man vælger fisk til forret er tilbehøret ofte en vigtig del af smagsoplevelse, da det fremhæver den gode smag. Med gode, sæsonbetonede råvarer kan du let lave skønne forretter med fisk, hvor smagen falder i god jord hos alle ved middagsbordet. Prøv eksempelvis denne lette og lækre forret med fisk i form af koldrøget laks med frisk fennikelremoulade og små løg. Forretten med fisk passer perfekt på påskebordet. 

30min
Ingredienser: 
0.5 stk fennikelknold
0.5 fed hvidløg
1 spsk hakket løg
1 tsk fennikelfrø
1 spsk olie
0.5 dl god mayonnaise
1 spsk plukket dild
2 stk forårsløg
2 cm frisk peberrod
3 spsk æblecidereddike
0.5 tsk sukker
salt
friskkværnet peber
12 skiver koldrøget laks, ca. 100 g
Instruktion: 
Skær fennikel i små i små tern og hak løg og hvidløg i små, fine tern. Fennikel og frø sauteres i en smule olie sammen med de hakkede løg. Cider og 1/2 tsk sukker, og massen koges ind, til fennikelroden er mær og væsken kogt ind til en tyndtflydende sirup. Derefter køles det hele ned og vendes i mayonnaisen med lidt dild eller fennikeltop. Smages til med salt og peber og evt. en smule sukker eller cider. Forårsløget skæres groft ud og koges i ca. 1 minut. De afkølede løgstykker vendes i lidt olie, cider, salt og peber. Riv peberroden groft på et rivejern og anret laks og løg med små klatter af remoulade. Peberrod og dild fordeles over anretningen.
Dela

7 kommentarer

Barbs billede

Barb

Denne skal afprøves i aften.
lør, 2014-03-29 07:47
0
mette@s billede

mette@

lækkert
søn, 2014-03-30 08:52
0
Maj7s billede

Maj7

Lækkert
man, 2014-05-05 21:16
0
Diana Ø.s billede

Diana Ø.

uhmm
man, 2014-05-05 21:22
0
Diana Ø.s billede

Diana Ø.

Et godt hjemmelavet brød kan anbefales
man, 2014-05-05 21:24
0
mimmis billede

mimmi

mums
tor, 2015-03-12 21:02
0
Katrines billede

Katrine

Mums
fre, 2015-03-13 21:00
0
X
Du skal vælge en indkøbsliste.

Opskriften er tilføjet indkøbslisten

Gå til indkøbslisten