Tørring er naturens konserveringsmetode

Hos Knorr tørrer vi vores grøntsager og urter for at beholde deres næringsstoffer og gode smag – og for at gøre dem nemme at anvende for dig som forbruger.

Tørret mad er en naturlig del af vores kost gennem hele livet. Spædbørn får modermælkserstatning, hvis der er problemer med amningen - og senere grød fra tørrede kornsorter. Vores opvækst, køkkener og butikker bugner af tørrede produkter som pasta, ris, nødder, rosiner, diverse krydderier, soltørrede tomater. Årsagen er enkel. Tørret mad smager godt, er let at håndtere i det daglige - og de vigtige mineraler og antioxidanter går ikke tabt.

Koncentrerede mængder af mineraler og antioxidanter

Tørrede grøntsager og urter har evnen til at bevare ikke kun smagen, men også alle de vigtige næringsstoffer. Næringsstofferne lukkes ganske enkelt inde, når vandet dampes ud af produkterne. Det sikrer, at de tørrede råvarer har den samme smag og mængde af mineraler og antioxidanter, som da de blev høstet. Dog kan vi ikke sikre alle vitaminers overlevelse under tørringsprocessen og under din tilberedning af maden. Derfor opfordrer vi alle til at benytte friske grøntsager til deres måltid for at få den fulde mængde vitaminer. Det kunne f.eks. være en salat ved siden af lasagnen, gulerodsstænger til lasagnetten eller friskhakket persille på toppen af suppen.

Du kan se her, hvordan vi tørrer vores bæredygtige tomater:

 

Tørrede råvarer for mindre CO2 og madspild

Tørringsprocessen gør også, at råvarerne fylder langt mindre. Alt efter vandindholdet i afgrøderne bliver vægten derfor reduceret væsentligt. Visse afgrøders vægt kan reduceres med over 90 % ved tørring. Det har en enorm betydning, når grøntsagerne skal transporteres. Lastbiler og skibe kan fragte langt flere kilo tomater, gulerødder, peberfrugter osv. pr. container, og dermed er CO2-besparelsen meget stor ift. transport af friske grøntsager. Tørrede grøntsager kræver heller ikke de samme køleanlæg og er ikke lige så sårbare overfor råd og stødskader som friske råvarer. Det betyder samtidig langt mindre madspild, som er en af de store udfordringer ift. den globale fødevareforsyning.

Tørrede fødevarer er kort sagt vejen til bæredygtighed, naturlighed og velsmag.