Hvor bæredygtig er du?

Har du nogensinde tænkt på, om din daglige adfærd kan kaldes en bæredygtig livsstil eller ej? Kan du gøre mere for at mindske dit negative aftryk på miljøet? At leve et mere bæredygtigt liv er vores delte ansvar.

Tag vores korte quiz, kun 8 spørgsmål, og få dit bæredygtighedsresultat!

Konservering og opbevaring af mad reducerer afhængigheden af mad, der er transporteret lang vej herfra. Mad kan konserveres og gemmes ved dehydrering, nedfrysning, vakuumpakning, blive hældt på dåse eller flaske og ved syltning.

1 Konserverer og gemmer du mad hjemme hos dig?

Stigende bekymringer omkring olie, klimaadvarsler fra CO2-udslip og høje energipriser påvirker os alle. Cykling er den ultimativt mest energieffektive form for personlig transport!

2 Er cykling din primære transportmetode?

At skære ned på mængden af kød man spiser, kan være en god måde at leve et mere bæredygtigt liv på.

3 Hvor ofte spiser du kød?

Vi har alle behov for at gå i bad, men vidste du, at et typisk brusebad kan bruge op til 30 liter vand i minuttet? Karbade og lange brusebade bruger mindst fire gange så meget vand, som et 3-4 minutter langt brusebad.

4 Brusebade hjemme hos dig:

Vi har alle brug for rent tøj, tallerkner, kopper og bestik.

5 Men har du tænkt over, hvilken effekt det har på miljøet, når du vasker op?

6 Hvor får du størstedelen af dit drikkevand fra?

7 Når du køber ind og skal til at pakke dine madvarer ned, tager du:

8 Nu må du hellere fortælle sandheden… hvordan laver du mad?

Du er en bæredygtighedshelt!

Du tænker over, hvad du spiser, hvordan du spiser det, og du bidrager til en bedre planet for os alle! Der er ingen tvivl om, at Moder Jords største ønske er at blive bedste venner med dig. Du er en rollemodel for alle andre - stor high five til dig! Du kan også følge Knorr Denmark på Facebook og få flere tips til, hvordan du kan fortsætte med at være bæredygtig på en sjov måde.

Share with your friends

Der er lidt bæredygtighedsarbejde tilbage!

Du prøver, og du gør det godt på nogle områder, men der er meget arbejde tilbage. Prøv at læse op på bæredygtighed og se hvordan det du køber, og hvordan du køber det, kan have en massiv effekt på lang sigt. Du kan også følge Knorr Denmark på Facebook og få flere tips til, hvordan du kan blive mere bæredygtig på en sjov måde. Husk: Øvelse gør mester – og bæredygtighed er bestemt ingen undtagelse!

Share with your friends

Av!

Wow... Var der lidt for mange lange brusebade eller middage med steak til hovedret? Det er tid til, at du skal lave dine lektier i bæredygtighed og prøve at justere nogle vaner derefter. Det kan være alt fra at tage cyklen til skole eller arbejde i stedet for bilen, til at tage dit eget indkøbsnet eller pose med, når du skal købe ind. Selv små ændringer i hverdagen kan have en stor effekt på dit aftryk på miljøet. Følg Knorr Denmark på Facebook for at få tips til, hvordan du kan blive mere bæredygtig samtidig med, at du har det sjovt og nyder livet.

Share with your friends