Hvad gør vores grøntsager bæredygtige?

Som en del af Unilevers globale forpligtelse til bæredygtighed skal vores leverandører følge de retningslinjer der er præsenteret i Unilever Sustainable Agricultural Code (USAC), som er blevet udviklet i samarbejde med registrerede ikke-statslige organi-sationer, the Rainforest Alliance, Roundtable on Sustainable
Palm Oil (RSPO) og the Fairtrade Foundation. I dette kodeks beder vi vores leverandører, og de landmænd, der forsyner dem, om at adoptere bæredygtige praksisser på deres gårde. Det beskriver også den delte forpligtelse som vi har med vores leverandører og landmænd om at finde måder at gro ingredienser med bedre smag på.

Kodekset fokuserer på 11 aspekter inden for bæredygtigt landbrug. For at downloade en udgave af vores kodeks kan du klikke her »

Jordbund

En sund jordbund er fundamentalt for landbrug, da det er her alt det gode og næringsstofferne kommer fra. Veldrevet jordbund gør det lettere at dyrke afgrøder af høj kvalitet, mens gode landbrugspraksisser sikrer, at jordbundens sundhed er vedligeholdt eller endda forbedret. Vi samarbejder med landmænd omkring bæredygtig jordbundsforvaltning og bevaringspraksisser for at sikre en sund jordbund i fremtiden.

Vand

I Danmark får vi meget regn, men generelt er kun 3% af verdens vand ferskvand og kun 1% er klar til at blive brugt. Omkring en tredjedel af alle lande er betragtet som værende ”presset på vand” og dette er forudset at skulle stige meget grundet stigende forespørgsel fra en voksende befolkning, stigende levestandarder og skiftende udbud grundet klimaforandringer. Vi arbejder for at sikre, at den vand der bliver brugt på gårdene kommer fra bæredygtige kilder, og bliver brugt effektivt mens man sikrer, at naturlige vandområder og drikkevand forbliver rent og forureningsfrit.

Landmænds og landbrugsmedhjælperes levebrød

Udfordringen ved at bruge naturressourcer bæredygtigt, er fundamentalt set en social udfordring; at ansætte folk, der forstår og værdsætter fordelene ved en bæredygtig tilgang til landbrug og som har den nødvendige viden til at implementere den. Vi opfordrer til gode forhold for arbejdsstyrken og deres familier, lokalsamfundet, leverandører, kunder og den lokale regering.

Dyrevelfærd

Vi tror på, at det er vigtigt at sikre, at de dyr, der bliver brugt i landbruget opdrættes med den pleje som du ville forvente, og at de behandles efter gode dyrevelfærdsstandarder. På nuværende tidspunkt er der ’Five Freedoms’, som er etableret af The Farm Animal Welfare Council, der danner basis for vores retningslinjer.
Disse fem friheder, som er almindeligt anerkendt i henhold til dyrevelfærdsområdet, er som følger:

  1. frihed fra tørst, sult og underernæring;
  2. frihed fra ubehag;
  3. frihed fra smerte, skade og sygdom;
  4. frihed til at udvise normal adfærd; og
  5. frihed fra frygt og angst

Vi arbejder på at forbedre vores dyrevelfærdsstandarder og på at implementere strammere retningslinjer med vores leverandører.

 

Kontrol af, at vores ingredienser er bæredygtigt fremskaffede

Vi har udviklet vores USAC sammen med organisationer, der har samme mål som os – såsom the Rainforest Alliance, the Fairtrade Foundation og The Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Til Knorr-produkter har vi udviklet the Knorr Sustainability Partnership som er et tegn på hvor leverandører og deres landmænd har mødt de krævede bæredygtighedsstandarder. For at hjælpe med at guide dig til hvor du kan finde vores bæredygtigt fremskaffede ingredienser på pakken, kan du læse mere her.

Vores opskrift på bæredygtighed er resultatet af seks års arbejde med landmænd, konsulenter og bæredygtighedseksperter for at udvikle et kodeks, som vi kan anvende på alle vores landbrugspraksisser, og som vi arbejder på løbende at forbedre. Hvert år gennemgår vi praksisser hos mindst 30 landmænd for at sikre, at kodeksets retningslinjer fortsat bliver implementeret korrekt, og for at få deres feedback, så vi kan lave forbedringer.